Hluboká soustrast Nejvyššího soudu k úmrtí Václava Havla

19.12.2011 13:23

    Nejvyšší soud se zármutkem přijal zprávu o úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla, který se stal symbolem boje za svobodu, demokracii a spravedlnost. Nad vchodem do Nejvyššího soudu od neděle vlaje černý prapor. Václav Havel byl velkou osobností, která stála u vzniku Nejvyššího soudu v Brně, a také jej několikrát navštívil.
    Byl symbolem věčného boje dobra a zla a neváhal obětovat sebe i svůj život za ideály demokracie a svobodného člověka. Zasadil se i o vznik nové demokratické justice, která slouží lidu své země a ne jedné vládnoucí straně.
    Václav Havel nebyl jen výjimečným mužem, ale jeho jméno se stalo pojmem, před kterým se skláněl celý svět. Stal se symbolem pro každého, kdo se snažil žít svůj život podle zásad slušnosti.
     Václav Havel, ač vězněný za své názory, se velmi zasloužil o to, že v roce 1989 mohl český národ vstoupit mezi svobodné, které nesvírají okovy totality. A zcela po právu se stal mužem, který stanul v čele státu, jehož kroky směřovaly mezi národy svobodné Evropy.
    Vedení Nejvyššího soudu i jeho soudci a zaměstnanci vyjadřují všem pozůstalým hlubokou soustrast.

https://www.nsoud.cz/JudikaturaNS_new/ns_web.nsf/web/Proverejnostamedia~Tiskovezpravy~Hluboka_soustrast_Nejvyssiho_soudu_k_umrti_Vaclava_Havla~?open&lng=CZ