Aktuality

02.12.2013 01:01

 zdroj: zSME: Šéfka českého Najvyššieho súdu: Harabin nebudí dojem nezávislosti

Čítajte viac: https://www.sme.sk/c/7030779/sefka-ceskeho-najvyssieho-sudu-harabin-nebudi-dojem-nezavislosti.html#ixzz2mzFZtowU     


 


 

------------


 

 V nedělních (1. 12. 2013) Otázkách Václava Moravce poslanec a předseda KSČM Vojtěch Filip také uvedl, že KSČM stále usiluje o odložení nového občanského zákoníku, a dále, že bude interpelovat nového ministra spravedlnosti ve věci vyplácení odměn náměstkům a externím spolupracovníkům za školení nového občanského zákoníku. Vojtěch Filip k tomu mj. uvedl:

     "Zůstal otevřený problém nového občanského zákoníku. Je evidentní, že státní správa to nemůže vůbec zvládnout. Bývalá vláda Petra Nečase a Miroslava Kalouska připravila normu, ke které nebyly žádné procesní předpisy a teprve po výměně vlády, na ministerstvu spravedlnosti a po odchodu některých náměstků se začaly připravovat spisové řády soudů...To vůbec ta bývalá vláda nezvládla, radši si bývalí páni náměstci pobírali peníze za školení nového občanského zákoníku...Dám interpelaci už novému ministrovi, aby prozkoumal, co se tam platilo a za co...anebo externím spolupracovníkům..."

zdroj: https://kuc.cz/y0yfb3 (čas 13.34 a násl.)