Za JUDr. Milanem Kohoutkem, bývalým předsedou KS v Ústí nad Labem

30.08.2018 17:31

      JUDr. Milan Kohoutek, bývalý předseda Krajského soudu v Ústí nad Labem, a do července t. r. soudce téhož krajského soudu, zemřel náhle v pondělí 27. 8. 2018 ve věku 65 let.

     Poslední rozloučení s Milanem Kohoutkem proběhne zítra ve 13.00 hod ve smuteční obřadní síni v Děčíně - Folknářích.

     Na Milana Kohoutka v nekrologu vzpomíná např. novinář František Roček zde: https://www.pardubickenovinky.cz/zpravy/regiony/frantisek-rocek-odesel-velky-tichy-sef/

     Po dobu mého působení u KS v Ústí nad Labem Milan Kohoutek vykonával funkci předsedy uvedeného krajského soudu. Byl to slušný člověk, soudce, předseda soudu s vynikajícím přehledem o lidech a dění na soudě. Milan Kohoutek byl známý tím, že u každého krajského soudce perfektně věděl, jak zvládá chod v rámci svého senátního působení. Zajímal se o "své" lidi, byl k lidem slušný, citlivý, chápavý, ale bylo-li třeba, též přiměřeně důrazný.

     Nikdy nezapomenu na "svého" předsedu KS Milana Kohoutka především v období, kdy jsem byl svým způsobem (s ohledem na ochranu svého majetku) po dobu dvou let neplánovaně vtažen do problematiky tzv. dálničního přivaděče v Děčíně, s čímž souviselo období různých podání, anonymů či "podnětů" směřujících na různé osoby. Věřil jsem  tehdy "svému" předsedovi Milanu Kohoutkovi, který na podobné "manýry" reagoval tím, že byl mnou včas a řádně seznámen s danými aktivitami a že v mé mimosoudní činnosti neshledává nic závadového. Pokud se vyskytly nějaké problémy personálního či jiného charakteru u KS v Ústí nad Labem, Milan Kohoutek je řešil s citem, rozvahou a přehledem. Dokonce nekladl ani překážky těm soudcům, kteří z nějakých vážných osobních, rodinných či profesních důvodů usilovali o přeložení mimo obvod ústeckého krajského soudu, byť tamní personální situace byla dlouhodobě nepříznivá. Koneckonců byl to také Milan Kohoutek, který nakonec vyhověl žádosti bývalé předsedkyně Ivy Brožové, která usilovala o mé přeložení k NS do Brna.

     Na JUDr. Milana Kohoutka budu vždy vzpomínat jako na slušného člověka, na vynikajícího předsedu KS v Ústí nad Labem. Čest jeho památce!