Zelená kniha justice (již) známá

22.06.2016 23:05

Dne 2. 6. t. r. jsem na svém blogu napsal:

   "17. ledna t. r. jsem na těchto svých stránkách napsal:


"O tzv. Bílé knize justice, kterou měl tento týden představit ministr spravedlnosti Robert Pelikán členům českého zákonodárného sboru, píše např. server Česká justice zde: https://kuc.cz/xvtydc. Problémem je, že tento materiál zatím (např. řadovým soudcům) není k dispozici. Za sebe to mohu potvrdit, neboť v pátek jsem z Msp obdržel strohou odpověď: "Bílá kniha justice ještě není dokončena, vyčkejte prosím, až bude dodělána." Takže některé média již disponují informací o zpracovaní (vím já, zda pouze části) onoho materiálu a (nejen odborná) veřejnost zatím nemá možnost do tohoto materiálu nahlédnout. Přitom by stačilo tento materiál anebo jeho část, když už jej prezentují i některá média, publikovat. Asi na internetových stránkách ministerstva spravedlnosti. Tento způsob (ne)prezentace prostě nechápu." (viz https://kuc.cz/qkxqg9)


     Dnes kupř. zde: https://kuc.cz/a9wpd7 anebo zde: https://kuc.cz/d74ce5 byla sdělena informace, že Nejvyšší soud zpracoval "Zelenou knihu justice", kterou zaslal Ministerstvu spravedlnosti a ČTK. Na internetových stránkách Nejvyššího soudu jsem do dnešního dne uvedený materiál nezaznamenal a jako soudce tohoto soudu jsem neměl možnost do tohoto materiálu nahlédnout. Tak aspoň, že některá média tento materiál mají k dispozici a mohou psát o jeho obsahu."


    Tento týden jsem z Ministerstva spravedlnosti obdržel Zelenou knihu justice, takže nyní se lze s jejím obsahem seznámit: Zelená kniha justice.pdf (6670855)