Změny v Akademii medicínského práva o. p. s.

26.03.2016 13:34

    Počátkem tohoto roku došlo ke změnám v Akademii medicínského práva o. p. s., která zaměřuje své služby (dle přísl. rejstříku) na vzdělávání v medicínském právu, ale také na poskytování poradenských a konzultačních služeb v medicínském právu, zpracovávání odborných studií a oponentních studií v medicínskému právu. 

     Odborným partnerem této Akademie je také Společnost medicínského práva, spolek, která zajišťuje školení znalců v oboru zdravotnictví, odvětví odškodňování nemateriálních újem na zdraví (https://kuc.cz/n1u06l).

     Z funkce člena dozorčí rady této o. p. s. odstoupil JUDr. Petr Vojtek (soudce Nejvyšího soudu, který je jedním ze spoluautorů Metodiky k náhradě nemajetkové újmy na zdraví podle § 2958 obč. zák., /https://kuc.cz/4m8xdkhttps://kuc.cz/r0e1yh/ a je členem lektorkého týmu uvedené akademie) a na jeho místo byla jmenována JUDr. Alena Tobiášová (osoba uvedeného jména a příjmení v uvedené akademii vystupuje rovněž jako člen lektorského týmu, která jinak pracuje na postu náměstkyně ředitele pro organizační, právní věci a personalistiku  Fakultní nemocnice Brno - https://kuc.cz/8p3kfk). 

     Členem dozorčí rady uvedené akedemie nadále zůstává mimo jiné Petr Sláma, jinak společník a jednatel SW Lab, s r. o., která mimo jiné připravila webovou aplikaci k odškodňování nemajetkových újem dle Metodiky umístěné  na internetové doméně www.ztizeni.cz, která je za úplatu přístupná uživatelům (viz též https://kuc.cz/ylrj8u).