Kdo je v expertní skupině k rekodifikaci civilního procesu

19.08.2021 21:18

Kdo je v expertní skupině k rekodifikaci civilního procesu? Seznam expertů, kteří by měli patřit mezi nejerudovanější procesualisty, naleznete zde: eudeska.justice.cz/Lists/EUD/Attachments/3164/MSP-580_2021-OSV-OSV.txt

 

Jak jsem již uvedl v předchozí době (viz např. zde: vrcha.webnode.cz/news/ministerstvo-spravedlnosti-dela-ohledne-noveho-civilniho-radu-stale-stejnou-chybu-nezadalo-zpracovani-pravni-analyzy/), Ministerstvo spravedlnosti dělá ohledně nového civilního řádu  stále stejnou chybu.  Namísto zadání zpracování právní analýzy, která by napověděla, zda a pokud ano, pak především v čem, respektive jakým směrem a proč je třeba zahájit legislativní práce na novém civilním procesním kodexu, přistoupilo ke zformování další (již třetí?) pracovní komise. Opět v ní zasednou i soudci, kteří by ovšem podle mého názoru neměli vůbec práci legislativců (kterou neovládají) podstupovat a měli by se raději věnovat tomu hlavnímu - souzení. 

 

Pokládám řečnickou otázku - patří všichni členové stávající komise mezi erudované legislativce či procesualisty, za nimiž se táhne nesmazatelná stopa jejich - především v odborném tisku publikovaných  - názorů z oblasti procesního práva, z nichž alespoň určitá část "našla své uplatnění", respektive je respektována (využívána) v právní praxi?