A co když předseda okresního soudu proti soudci Tomášovi nezasáhne?

23.10.2023 23:46

 

A co když předseda okresního soudu proti soudci Tomášovi, dosud vykonávajícímu pedagogickou činnost on-line (zde: 1url.cz/MuF5M), nezasáhne?

 

Co myslíte (s posouzením možných alternativ, jako kdysi např. v pořadu zde: 1url.cz/huF5K), měl by soudce Tomáš v této své dosavadní činnosti přesto pokračovat, či nikoliv?

 

A pokud by podle Vašeho (převažujícího) názoru soudce Tomáš v uvedené činnosti neměl dále pokračovat, ale přesto by pokračoval, kdo by mu měl sdělit, ať již v této své činnosti nadále nepokračuje?

 

A pokud by Tomáš byl soudcem krajského soudu a předseda krajského soudu by mu nic k této jeho pedagogické činnosti nevytkl, kdo by pak podle Vašeho názoru měl soudci Tomášovi sdělit, že není vhodné, aby v této své činnosti nadále pokračoval?

 

A pokračováno dále v této posloupnosti směrem „nahoru“. Jaképak řešení by podle Vašeho (převládajícího) názoru mělo nastat, pakliže by Tomáš byl soudcem Nejvyššího soudu, jehož předseda by dospěl k závěru, že soudce Tomáš může takovou pedagogickou činnost i on-line a třeba i s takovou výraznou reklamní podporou, jakou dosud realizoval (vykonával), nadále provozovat?

 

Domníváte se, že případná nečinnost předsedy NS vůči soudci Tomášovi by mohla být legitimním důvodem pro začátek podobných aktivit jiných soudců (Petra, Jirky, Karla, Bedřicha, Leoše, Františka, Romana a možná stovek dalších)?